Feest vandaag voor alle lieve luizen op deze wereld!

Het is vandaag nationale luizendag. De dag waarop we met z’n allen aan het kammen slaan om die vervelende hoofdluis voor eens en voor altijd te verslaan. Maar waarom eigenlijk? Dat momentje samen kammen wil ik eigenlijk niet missen. Het nodigt bij ons in huis meestal uit tot de meest gezellige gesprekken en me-time-momentjes met mijn meiden.

pexels-photo-289825.jpeg

Maar eerlijk is eerlijk. Ook ik schrok me ooit helemaal kapot toen ik de eerste luis op mijn dochters hoofd ontdekte. Ik bleef er de hele dag mee bezig. Wilde telkens weer het hoofd van mijn meisje controleren. Ging samen met haar in bad, om haar daar ook nog even te inspecteren. Ik ging de strijd aan en wilde alle luizen in ons huis eigenhandig van het leven beroven.

Ik vond het vies, vervelend en schaamde me kapot dat mijn kind ze had!

Helaas werd mijn dochter er gek van! Met als resultaat dat ze nu helemaal gefreakt is als ik überhaupt naar haar hoofd durf te kijken. Mijn jongste vindt het dan weer heel fijn om ‘onderzocht’ te worden. Ze laat het gekriebel op haar hoofdje heerlijk toe. Ze geniet er echt van. Het woord ‘controleren’ mag ik van mijn oudste zelfs niet meer gebruiken, ze wordt razend als ik het in mijn mond durf te nemen. Ze wil niet gecontroleerd worden! Gekriebeld wel en dus pak ik het zo aan bij haar.

Volleerd
Na heel wat luizenaanvallen in huis getackeld te hebben, groeide ik uit tot een volleerde luizenmoeder. Eentje met aanzien en die elke luis, neet, eitje, gemuteerde-luis of zelfs een net-uitgekomen-luis in notime ontdekt en weet te elimineren. Met mijn nieuw verworven titel, groeide ook mijn zelfvertrouwen en werd ik er rustiger onder.

Intieme mama-dochtermomenten
Onze luizenmomenten zijn thuis uitgegroeid tot intieme mama-dochtermomenten. Met als resultaat dat mijn oudste nu zelfs uit zichzelf naar mij toe komt en ‘geïnspecteerd’ wil worden. “Mam wil je eens in mijn haar kijken? Onderaan mijn hoofd jeukt het zo.” Ik til heel voorzichtig haar haren op en ik zie een luis nog net voor mijn ogen wegspringen!

Weg luis = weg jeuk
Als een volleerde luizenmoeder sla ik mijn slag, met één simpele vinger-nagelmanoeuvre weet ik het dappere diertje uit haar haar te vissen. Na een inspectie van haar hele hoofd zien we geen andere luizen of neten meer. We wassen haar haar met speciale luizenshampoo en klaar is kees. Dat varkentje hebben we samen gewassen. En daarmee een nieuwe luizenplaag in ons huis weten te voorkomen. Weg luis en weg jeuk! Mijn dochter opgelucht en mama in opperbeste stemming.

Een gedachte over “Feest vandaag voor alle lieve luizen op deze wereld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s